Det senaste inlägget jag skrev handlade om ett test av skrädmjöl. Sen har det varit tyst ett tag. Men hur gick det egentligen med brödet? Jo då, tackar som frågar. Det blev ett väldigt tjusigt och välsmakande bröd. Men inte så särskilt annorlunda mot hur det brukar smaka.
I paj däremot, är det väldigt gott med skrädmjöl. Jag har gjort vanlig simpel äppelpaj med smultäcke (jag smular bara ihop mjöl, smör och råströsocker och häller det ovanpå äpplena) och då använt skrädmjöl istället för vetemjöl. Det blir väldigt gott! Och om man smakar på det ogräddade smulet smakar det lite som jordnötsringar, vilket troligtvis beror på att mjölet gjorts på havre som rostats innan det malts.
I helgen planerar jag att baka kakor på skrädmjölet. Och att gå på korvfestival. Men mer om det en annan dag.
Himla snyggt snittat!
Ja det blev nästan bättre än väntat. Ibland överraskar jag mig själv 😀