Morotssoppa med chili, ingefära och clementin

24 Nov

20121124-145542.jpg
Det är mycket i köket i dag och de första juldofterna sprider sig in i vardagsrummet. Säsongens första vörtbröd står just nu i ugnen och det doftar himmelskt! Tidigare var det ett långjäst rågbröd som spred sina aromatiska ångor i lägenheten. Om det är varmt inne i dag? Drygt 25 grader.

Mitt i hettan och baket krävde kroppen lunch. Och varför inte fortsätta med de juliga smakerna? Dagens snabblagade lunch blev en morotssoppa med sting.

Morotssoppa med chili, ingefära och clementin
2 portioner

3 morötter, skalade och delade i halvmånar
1 kycklingbuljongtärning
3-5 dl vatten
1-2 dl matlagningsgrädde
Malen eller färskriven ingefära
Chiliflakes
1-2 clementiner

Koka morötterna mjuka i buljongen. Börja gärna med den mindre vattenmängden och späd och fu tycker att soppan blir för tjock när du micsr den. Mixa en slät soppa med en stavmixer.

Späd med vatten eller matlagningsgrädde till du får den konsistens du vill ha. Krydda med malen eller färsk ingefära, saften från 1-2 clementiner och så mycket chili du vill ha.

Mycket enkelt och mycket gott. Servera med ett gott bröd.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: