Fruktpaj

20 Aug

En lättlagad, syrlig och ganska höstig paj med blandad frukt. Perfekt att svänga ihop med det som finns hemma. Jag hade både svenska, väldigt syrliga (läs sura och nästan oätliga) äpplen, några plommon och fasta fina päron.

Skalet är gjort av mördeg och frukten är kryddad med socker, kanel och krossad kardemumma. Inte krångligare än så. Servera gärna ljummen med vaniljsås eller en kula vaniljglass.

Annonser

Ett svar to “Fruktpaj”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Sensommarsmaker « - 24 augusti, 2012

    […] Fruktpaj (länk till receptet). Mördegsskal fyllt med syrliga äpplen, päron och plommon. Rikligt med kanel och kardemumma som smaksättare. Servera ljummen med vaniljsås. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: