Flippin’ Burgers

18 Jul

Kanske har du hört talas om Flippin’ Burgers, kanske inte? Om inte, så är det dags nu. Tidigare i våras öppnade denna mycket hypade hamburgerrestaurang på Kungsholms strand (i Jin & Peeters gamla lokal). Flippin’ Burgers var och är omskrivet och omtalat, både före öppnandet och efter (DN skriver exempelvis här, här, här och recenserar här. Metro recenserar här).

Effektiv storytelling och sociala medier har också gjort sitt till för att göra grundarens, Jon Widergren,  skapelse känd långt utanför tullarna. Varje dag ringlar kön lång utanför dörren, redan innan öppningsdags. Jag tänker inte återberätta historien om Jons pilgrimsresa genom USA eller om hur han lyckats delfinansiera restaurangen genom så kallad crowd funding, det gör så många andra så mycket bättre. Jag tänkte skriva några korta rader om hamburgarna.

För jag har självklart släpat mig dit. Jag har stått i en nästan hundra meter lång kö före öppningsdags. Jag har insett att jag inte kommer att få bord i första sittningen. Och jag har, till min stora glädje, insett att omsättningen på bord är väldigt hög och att jag inte kommer att behöva vänta mer än dryga halvtimmen på min hett efterlängtade hamburgare.

För vilka burgare!

Jag beställde en klassisk burgare med ost, senap, ketchup och dressing. Och ungefär där måste porten till himmelriket ligga. Maken till saftig, köttig och lagom salt burgare har jag nog aldrig ätit. Jag och maken konstaterade att det närmsta vi kommit är några riktigt fettdrypande burgare på amerikanska snabbmatskedjan A&W (förvisso i Kanada). Men det är en helt annan historia.

Brödet var lätt som luft men ändå saftigt. Burgaren smakar kött, helt enkelt. Stripsen (som man köper till som ett tillbehör) krispiga och salta. På bordet finns extra ketchup, senap (av den rätta knallgula typen) och en vinäger- och dragonspäckad majonäs som passade ypperligt till stripsen. Till kalaset beställde jag en chokladmilkshake, gjord på glass från Ben & Jerry (Chocolate Fudgre Brownie, jo jag tackar!). Bilden visar dock varianten gjord på glassmaken Strawberry Cheesecake. Ölutbudet är också alldeles lysande, för den som önskar sådan dryck.

Priset då? Ja det hela slutade på ca 200 per person, inklusive dryck. Alltså vad vilken sunkig pub-burgare som helst kostar. Klart prisvärt och värt ett besök. Men välj för säkerhets skull en kväll som utlovar hyfsat väder. Du riskerar som sagt att få vänta ett tag.

Annonser

2 svar to “Flippin’ Burgers”

  1. Karlbergs kök 18 juli, 2012 den 12:46 #

    Härligt! Tur att du stod ut med köandet 🙂

    • Sötlakrits och smultronhjärtan 18 juli, 2012 den 12:48 #

      Det gick bra att vänta på en parkbänk. Den blivande fadern fick ta sitt ansvar och kila iväg för att kolla köstatusen med jämna mellanrum 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: