Pizza med ricotta och surkål

8 Jul

Pizza förekommer ju då och då här i bloggen. Både den variant jag gör på vanlig pizzadeg och den variant jag gör på tortillabröd. Jag gillar pizza, det är snabbt och enkelt att laga och blir onekligen både godare och nyttigare när man gör den själv. Nu har jag provat att göra pizzan på ytterligare ett sätt; med färdig smördeg. Det blir ju en slags pizza-tarte. Inte alls fel.

Eftersom likheten med en tarte kändes uppenbar valde jag en av mina favoritfyllningar ”alsacienne” med rökt bog, kummin och surkål. Istället för tomatsås fyller jag med någon sorts färskost, denna gång blev det ricotta men det går lika bra med philadelphiaost. För att ge lite extra ostig smak rev jag över lite vällagrad prästost.Surkålen läggs på när pizzan är färdigbakad. Frasigt värre. Mums!

ps. Det blev lite smördeg över. Tänkte använde den till en liten tarte på äpple och bär idag. Mer mums!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: