Milkshake med jordgubbar och jordnötssmör

27 Jun

Jag läser gärna den utomordentliga veggomatbloggen Green Kitchen Stories. David, Luise och Elsa som står bakom bloggen gör ett fantastiskt jobb med härliga, inspirerande och dessutom ganska enkla veggorecept, läckra bilder och välskrivna texter. Nu har de dessutom fått bokkontrakt så inom kort hoppas jag kunna utöka kokbokshyllan med deras bok.

Receptet nedan är helt hämtat från deras blogg och heter i original Strawberry Peanut Butter Milkshake by Green Kitchen Stories. Jag har fotat några egna taffliga bilder, men läs hellre deras inlägg för garanterad salivutsöndring och ett direkt och mycket starkt behov av att äta jordnötssmör. En bild kan så lätt säga mer än tusen ord.

För två glas: Ta en banan, fyra matskedar jordnötssmör (jag använde typen ”crunchy”) och pressa i en halv lime. Slå på 2.5 dl mjölk av valfri sort och mixa med mixerstav eller liknande.

Dela tio färska jordgubbar och fördela dem i två glas. Krossa/mosa jordgubbarna med en gaffel så gott det går.

Slå hälften av banan-jordnötssmörshaken över jordgubbarna så att det bildas två lager. Servera och njut!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: