Sunny side up!

16 Jun

20120616-151059.jpg

Så här glad blev jag i morse, när jag öppnade kylen och såg nästan tio kilo färsk korv från Taylors & Jones. Egenhändigt mald, kryddad, blandad, stoppad, knuten och etiketterad. Jo män!

Vi fick en korvkurs i bröllopspresent och i går kväll var det dags! Under irländske Connors vakande blickar stoppades det korv i långa banor. Vi var totalt nio personer som deltog och som gick hem med varsin välfylld påse.

Alla gjorde olika sorter som sedan fördelades rättvist. Således innehöll varje påse nio olika sorters korv, på fläskkött såväl som på lamm- och nötkött. Från klassiska milda smaksättningar, till mer innovativa och exotiska.

Just dagens smakprov är en synnerligen smakstark Welsh Dragon, kryddad med sambal oelek, purjolök, cayennepeppar och chilipulver. Drakeld är mildare! Men inte lika gott…

Kurserna är vansinnigt populära och det är i dagsläget fullbokat till jul! Men tveka inte att anmäla dig, det var riktigt kul. Och det roliga varar länge, minst lika länge som korven. En liten stilstudie nedan.
20120616-152110.jpg

20120616-152121.jpg

Ett svar to “Sunny side up!”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Korvens båda ändar « Om vardagsmat och lite annat - 9 februari, 2013

    […] att frekvent smälla i mig diverse delikata korvar från dessa kreativa korvmakare så var jag och nyblivna maken (och stora magen) där på korvskola i somras. En mycket uppskattad […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: