Salt choklad- och passionsfruktsmousse

13 Apr

20120413-183634.jpg

På vägen hem från jobbet på fredag eftermiddag så brukar huvudet gå i spinn kring livets stora, återkommande fråga: Vad ska vi äta till middag?

Hos mig blir det ugnsstekt kyckling fylld med fin spansk korv (har glömt vad den heter) och en lika fin bit fransk kittost (som jag också glömt namnet på). Både korv och ost är rester från födelsedagsplockmiddag härom dagen.

Men det är inte det jag ska skriva om nu. Det får bli en senare historia.

Nu ska vi istället fokusera på det som kommer efter kyckling, korv och ost, nämligen

Salt choklad- och passionsfruktsmousse

Man tager (4 port.)
100 gram mörk choklad
1,5 dl grädde
1 passionsfrukt
En skvätt rom
Flingsalt
20120413-183100.jpg
Vispa grädden mycket fast. Mycket. Smält chokladen på valfritt vis (micro, vattenbad, direkt i kastrull). När chokladen smält, rör ner rommen samt fruktköttet och kärnorna från frukten.
20120413-183150.jpg

20120413-183337.jpg
Ta sedan en klutt grädde och vänd ner den i chokladen. Använd en slickepott och rör noggrant. När grädden och chokladen är ordentligt blandad så vänder du ner choklad- och gräddblandningen i den vispade grädden. Vänd rejält så det blandas fint.

20120413-183518.jpg
Fördela moussen i fyra glas. Strö lite flingsalt över. Ställ kallt tills de ska ätas.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: