Sött och salt 2: Hallon- och lakritsparfait

17 Mar

20120317-182812.jpg

Sött och salt är ju en fantastisk kombo. Marängerna som bloggades nyss kom inte till av en slump, det blev äggvitor över när jag lagade kvällens efterrätt hallon- och lakritsparfait. Till det krävs nämligen äggulor. Klassisk vinna-vinna situation.

Hallon- och lakritsparfait
Receptet blir två portioner, dubbla bara ingredienserna för att få fyra.

20120317-182759.jpg
0,25 dl strösocker
0,25 dl vatten
0,5 msk honung
2 äggulor
1 dl vispgrädde
6 krossade karameller ”turkisk peppar”
3 msk hallonsylt

Koka upp socker, vatten och honung till en lag och låt svalna. Vispa äggulorna och sockerlagen till fluffigt vitt skum. Vispa grädden. Vänd ner äggsmeten i grädden. Vänd sedan ner halonsylten och den krossade lakritsen.

Fyll små skålar eller koppar och frys. Ta fram parfaiten en stund innan den ska ätas. Garnerna gärna med färska hallon och fler krossade karameller.

Annonser

3 svar to “Sött och salt 2: Hallon- och lakritsparfait”

  1. Berit 18 mars, 2012 den 12:00 #

    Mums! Det där låter som en efterrätt för mig! 🙂 Hoppas allt är bra med er. Kram

Trackbacks/Pingbacks

  1. Lakritsdröm « - 24 april, 2012

    […] Och förresten, om du gillar desserter med lakrits, kolla in lite gamla inlägg med fokus på sött och salt: Lakritsmaränger och Hallon- och lakritsparfait. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: