Sött och salt 1: Lakritsmaränger

17 Mar

20120317-181719.jpg

Drabbades av plötslig inspiration i dag. Eller, för att vara helt ärlig, jag drabbades av sötsug. Resultatet blev bra, oavsett skälet: lakritsmaränger. Sött, salt, enkelt och smaskigt!

Lakritsmaränger

20120317-181144.jpg

20120317-181155.jpg
Ärligt talat behöver man knappt skriva ut receptet, det är barnsligt enkelt. Men inlägget skulle bli väldigt kort utan.

2 äggvitor
1 dl strösocker
6 krossade karameller ”turkisk peppar”

Sätt ugnen på 100 grader. Se till att du har en helt ren bunke och visp, annars är det risk att marängsmeten aldrig stelnar. Vispa äggvitorna och sockret till ett mycket hårt skum. Bunken ska gå att vända upp och ner. Vänd i de krossade karamellerna och klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen tills marängerna känns lagom ”torra”

Ät gärna marängerna med lite vaniljglass.

Annonser

Ett svar to “Sött och salt 1: Lakritsmaränger”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Lakritsdröm « - 24 april, 2012

    […] om du gillar desserter med lakrits, kolla in lite gamla inlägg med fokus på sött och salt: Lakritsmaränger och Hallon- och […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: