Il est parfait!

17 Mar

Ok, den parfait jag gjorde tidigare i dag blev helt perfekt. Riktigt fin konsistens. Min gissning är att sockerlagen motverkar iskristaller vid frysningen. Kan förstås vara en rätt dålig gissning. Kan vara rätt också. Oavsett, så blev resultatet perfekt parfait. En rätt som med rätta och bokstavligen lever upp till sitt namn.

Jag bestämde mig genast för att den ska bli kökets stötesten. Tänkbara smaksättningar förutom hallon och lakrits:
Kardemumma och honung
Lemoncurd och citronskal
Krossad vit choklad
Rostade, krossade nötter
Färska mosade blåbär (jordgubbar, hallon, hjortron)
Äppelmos och kanel
Kaffelikör och krossad mörk choklad
Krossade maränger och kolasås
Smarties
Krossade digestivekex
Saffran
Sprit (rom, punsch, olika likörer, glögg)

Listan bara fortsätter…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: