Klassiker 3: Kyckling i currysås – dagen efter

23 Feb

Om kyckling MED currysås är ”oj, oj, oj!”. Så är kyckling I currysås en hel änglakör med pukor och trumpeter.

Dagen efter att min familj åt den lergrytstillagade kycklingen så väntade nämligen något ännu bättre. Under förutsättning att det blev mat kvar vill säga. Dagen efter serverades kyckling i currysås. Slafsigare, saftigare och godare.

När kycklingen svalnat lagom mycket plockar man helt enkelt av allt överblivet kött och river det till små, trådiga bitar. Kycklingen läggs i den överblivna såsen (gör mycket sås!!) och värms under omrörning. Serveras med ris. Klart.

Världens bästa dagen efter kvällen före. Och ändå förtjänar det inte ens en bild. Men det förtjänar en egen dag i klassikerveckan!

I morgon: En klassiker från skolmatsalen.

Annonser

Ett svar to “Klassiker 3: Kyckling i currysås – dagen efter”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Klassiker 4: Torskpanetter med kall sås « - 28 februari, 2012

    […] jag skrev i inlägget om min senaste klassiker; nu är det dags för en klassiker från skolmatsalen – torskpanetter med potatismos och kall […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: