Klassiker 1: Spenatsoppa

21 Feb

20120221-182412.jpg

Spenatsoppa med ägghalvor och prinskorv. Kom inte och säg att du aldrig fick det till middag. Min familj åt ofta spenat, ibland stuvad som tillbehör till fisk och ibland som soppa.

Själv lagar jag spenatsoppa lite då och då och självklart serveras den med de klassiska tillbehören. Nämnde jag att det dessutom är klart på ett tjillevipp?

Spenatsoppa
Frusen hackad spenat, cirka fem ”puckar” per portion
Lite vatten
Buljongtärning, så att det matchar mängden vatten
Grädde eller creme fraîche
Vitpeppar
Kumminfrön

Koka upp lite vatten och lös upp buljongtärningen. Häll i de frusna spenatpuckarna och låt dem tina. Peppra lite och krydda med krossade kumminfrön. När spenaten tinat, slå på grädde eller creme fraîche och rör det slätt. Späd med lite vatten om det blir för tjockt. Koka upp. Klart!

Servera med ägghalvor och stekta prinskorvar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: