Tarte flambée Alsacienne

9 Dec

20111209-210636.jpg

20111209-210643.jpg

Den minnesstarke läsaren minns kanske att jag tillbringade en del av sommarens semester i Alsace.

Där finns mycket gott att äta och dricka. Och en del av det goda är värt att ta med hem – som några lådor vin. Och ett och annat recept.

Tarte flambée alsacienne
Pizza med ingredienser från Alsace, i en ganska vårdslös tolkning

1 st pizzadeg av valfri typ
Korv av typen bratwurst eller liknande
Mozzarella eller philadelphiaost (jättegott med po, blir fantastisk fräsch syrlighet)
Parmesanost (eller ännu hellre Munster)
Kumminfrön
Färsk timjan
Surkål

Lägg färskosten i botten och toppa med korven. Riv den lagrade osten över. Strö på kummin och timjan. Grädda. Lägg på surkål i önskad mängd. Ät. Njut. Våga inte annat!

Drick med fördel ett Alsacevin till pizzan. Vi slog på stort och drack ett Grand Cru-vin från Daniel Jung i Ribeauville, som köptes på plats i somras. En Schoenenburg Riesling 2008. Mums!

Annonser

Ett svar to “Tarte flambée Alsacienne”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Pizza med ricotta och surkål « - 8 juli, 2012

    […] förekommer ju då och då här i bloggen. Både den variant jag gör på vanlig pizzadeg och den variant jag gör på tortillabröd. Jag gillar pizza, det är snabbt och enkelt att laga […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: