Tortillas

4 Dec

20111204-111434.jpg

20111204-111441.jpg

20111204-111448.jpg

20111204-111454.jpg

20111204-111501.jpg

Till köttet hör förstås tortillas. Man måste ju kunna få upp köttet från tallriken på ett hyfsat civiliserat sätt.

Att göra egna tortillas är lätt och det går snabbt. Men jag har lite svårt att få dem precis lagom mjuka, de tenderar att bli lite för hårda.

Tortillas
2 dl majsmjöl
3 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1 tsk salt
0,5 dl olja (inte olivolja)
1 dl vatten

Sikta ihop de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt oljan och rör till en grynig massa. Tillsätt sedan vattnet och blanda till en smidig deg. Jag behövde ca 1/4 dl vatten extra för att få till det.

Dela degen i 12 delar och rulla varje del till en boll. Låt bollarna vila övertäckta på en plåt i 30 minuter.

Kavla ut varje boll till ca 15 cm i diameter. Stek tortillan i het panna. I mitt recept stod det 3 minuter på varje sida, men det var på tok för mycket. Jag stekte tills den bubblade sig lite och hade fått lite färg, sen fick den en snabb vändning och en kort stekning på andra sidan.

Lägg de färdiga bröden i en varm handduk. Ät så snart som möjligt.

Klart!

Annonser

Ett svar to “Tortillas”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Rödgrön röra « - 5 december, 2011

    […] i lördags. Hittills har vi ju lagat Pulled pork, tortillas och chiles rellenos och nu återstår bara salsan. Planen var att göra tre olika plus guacamole, […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: