Chiles rellenos – recept

4 Dec

20111204-114036.jpg

20111204-114044.jpg

20111204-114053.jpg

20111204-114100.jpg

Ja, recept. Eller nåt. Ibland blir det inte helt som man tänkt sig.

Jag älskar ostfylld chili och tänkte att ”hur svårt kan det vara?”. Det var inte särskilt svårt, men är man glömsk så är man.

Chiles rellenos
Chilifrukter av lagom stor och smakrik typ
Ost, av valfri smakrik typ. Jag hade lagrad cheddar.
Vetemjöl
Ägg
Olja till fritering

Man börjar med att skala chilifrukterna. Det sker enklast genom att bränna/svärta dem över gaslågan. Lägg dem sedan i en bunke och täck med plastfolie. Efter en stund har skalet liksom lossat och kan enkelt dras av.

Sen rensar man chilifrukterna. Skär av toppen med fästet och använd en liten vass kniv för att pilla ut kärnhuset, kärnorna och mellanväggarna – utan att göra sönder chilin i sig.

Skär till små bitar av osten och knö i den i chilin.

Här är det sedan dags att förbereda för att fritera. Men eftersom jag hade glömt att köpa olja så bidde det ingen frityr.

Jag satte istället ugnen på 250 grader + grillelement och körde dem där. Högt upp och några minuter gav bra färg.

Himmelskt ändå! Tack och lov.

Annonser

Ett svar to “Chiles rellenos – recept”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Rödgrön röra « - 5 december, 2011

    […] i lördags. Hittills har vi ju lagat Pulled pork, tortillas och chiles rellenos och nu återstår bara salsan. Planen var att göra tre olika plus guacamole, men fantasin tröt. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: