Det är lördag förmiddag och jag har så smått börjat förbereda kvällens middag.
Köttet är först ut. I dag har jag tagit två bitar karré, på cirka 1 kg var. Det blev lite trång i grytan men jag tror att det ska gå.
Smaksättningen är mer klassisk bbq denna gång.
En halv flaska Sweet Baby Ray’s Hickory and Brown Sugar BBQ Sauce
1/2 dl mörk sirap
1/2 dl ättikssprit
2 krossade vitlöksklyftor
2 klyftade gula lökar
2 msk paprikapulver
1 msk av ngn chilipulverblandning, jag tog en med chili och choklad
1 msk salt
Sätt ugnen på 125 grader. Lägg köttet i en ugnssäker gryta med lock. Jag tog en klassisk Kockums gjutjärnsgryta. Rör ihop alla kryddor utom löken och häll över köttet. Lägg på locket och sätt grytan i nedre delen av ugnen i 5-7 timmar. Mina köttbitar var frysta så jag lät dem stå i cirka 7 timmar. Efter kanske halva tiden la jag ner löken i grytan. Jag vänder köttet då och då.
När köttet är klart delar man sönder det med två gafflar och låter det mojsa till sig i all den goda såsen. Klart!
3 svar to “Pulled pork 2”