Aprikosbröd

13 Nov

20111113-190426.jpg

Före

20111113-190434.jpg

Efter

Check!

Det är ett vanligt simpelt grundrecept för bröd.

25 gram jäst
2,5 dl vatten
1 tsk salt (eller nåt)
Ca 6 dl vetemjöl (Manitoba Cream)
Och lite bitar av torkad aprikos

Jäste i drygt en timme i bunken. Sen försiktig tömma upp på bänken och vika in ”kanterna” in mot mitten. Vänd på steken (degen) och du har en finfint formad kubb. Jäs på plåt i ca en timme till. Pensla på lite vatten med lätt hand och sprinkla över lite flingsalt. Grädda i 250 grader.

Låt svalna ordentligt innan du lägger i påse, annars blir den härligt knapriga skorpan mjuk på ett tjillevipp.

Jag ska låta mig väl smaka till frukost i morgon. De söta aprikoserna och den salta skorpan – det är vad jag kallar en GOD morgon.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: