Saker att göra

7 Okt

Saker att göra när det mörknar och blir kallare för varje dag som går. När solen fortfarande värmer, men inte tillräckligt. När vinden viner och gör cykelturen till jobbet nästan dubbelt så jobbig som den borde vara. Då behöver åtminstone jag följande.

1. Musik. Alltid lyssna på musik. Vad tusan gjorde jag före Spotify? Jag förstår det faktiskt inte. Nu finns ett soundtrack för varje sinnestämning, varje känsla och för varje väder. Just nu, medan jag skriver: Sonja Åkesson tolkad av svenska kvinnliga artister.

Andra höstfavoriter: Anna von Hauswolff, Antony and the Johnsons, Kristofer Åström and Hidden Truck (min mest spelade skiva någonsin, är på tredje cd-exemplaret) och Christian Kjellvander.

Inte så nya skivor, men ändå. Förresten, säger man ens skiva om man spelar musiken på Spotify?

2. Inte gå hem. Om jag går hem efter jobbet och sätter mig på soffan, så är det stor risk att jag blir sittande. Därför är det bra att säga ja och att boka in små trevligheter med jämna mellanrum. Behöver inte vara något mastigt – en slätt kopp kaffe räcker gott. Poängen är att komma hem lite senare än vanligt. Kommer jag hem lite senare blir kvällen oftast helt annorlunda, mina vanliga vanor är ur led, så att säga. Och då vet man aldrig vad som kan hända.

3. Äta nåt gott. Motivation överflödig.

4. Dricka nåt gott. Ibid.

Foto: Niecey sxc.hu http://www.sxc.hu/photo/186746

5. Drömma sig bort. Till sommaren, till vintern, till månen, till barndomen. Dagdrömmeri är en konst, men få saker får tiden att flyga så fort som ett väluttänkt och längtansfullt konstruerat luftslott.

Kent – Vy från ett luftslott (Punks Jump Up Remix)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: