Symfoni i skördetid

10 Sep

20110910-013412.jpg

20110910-012929.jpg

20110910-013136.jpg

20110910-013204.jpg

Baljväxtssymfoni alltså. Blandade baljväxter slungade med smör och ett berg av parmesan. Svårare än så är det inte och mycket godare blir det inte heller.

Skölj, rensa och skär dina baljväxter. Jag har gröna bönor, vaxbönor, sockerärtor och salladsärtor. Koka upp lite vatten med mycket salt. När det kokar friskt får grönsakerna sig ett snabbt bad. Någon/några minuter bara. Häll av vattnet och klicka sedan i smör, skvätt i lite vitvinsvinäger och riv slutligen över ett berg med parmesanost. Rör. Klart. Salta vid behov.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: