Franskt slakteri

26 Aug

Varje höst rycker det lite extra i tarmen. Inredningstarmen alltså. Och som vanligt är det olika varianter av mörkt och ombonat som rycker värst. Under åren har allt från English cottage och engelskt bibliotek till la Belle Epoque och orientalisk budoir känts som det rätta valet.

I år ska det vara ett franskt slakteri (även om en del bilder visar England). Och det är jag inte ensam om att tycka. Hela familjen är med på noterna. So be it!

En av F12-gruppens senaste satsningar;  Restaurang Grills nyöppnade bakficka Köttbaren sammanfattar det hela perfekt. Trä, metall, slakthuskakel och lite skit i hörnen. Rustikt är väl ett bra ord i sammanhanget. Och ganska långt från orientalisk budoir, tack och lov.

Och det bästa är att lägenheten redan har mycket på plats! Skruva lite mer så är vi där. Kaklet ligger klart att sättas på plats. Lampor och möbler har rätta stuket. En tweak här och var bara.

Tankar på det?

(Klicka på bilderna för källa)

6 svar to “Franskt slakteri”

 1. Karlbergs kök 26 augusti, 2011 den 14:11 #

  Karlbergs kök vill åxå ha! Kaklet och skiten redan på plats, om jag hoppar över helgstädningen 😉
  Btw – vaffö går det inte logga in med sitt wp-konto?!

  • sotlakrits 26 augusti, 2011 den 14:12 #

   Logga in hur då menar du?

   • Karlbergs kök 26 augusti, 2011 den 15:04 #

    Kolla på min blogg, du kan välja att logga in med ditt wordpress-konto så kommer länk och din avatar som du valt kopplad till bloggen. Och någonstans här känns det som att jag inte vet vad jag pratar om knappt… ;D

   • sotlakrits 26 augusti, 2011 den 15:09 #

    Jag tror att jag fattar. För jag ser din avatar och din blogg som kommentator, inte dig. Antar att det är ett sätt att driva trafik till sin blogg. Om jag kommenterar andra bloggar, så ser dem att jag också har en blogg som kan vara intressant etc.etc. Eller?!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Drömhem? « - 7 oktober, 2011

  […] ett tag sedan skrev jag ett inlägg om att hemmet borde se ut som ett franskt slakteri. Jag har tänkt lite på det – jag menar nog egentligen charkuteri. Men men, jag tror att ni […]

 2. Kött, styckning och slakthuskakel « - 27 augusti, 2012

  […] driver nya besökare till bloggen. Det gör även att ett exakt ett år gammalt inredningsinlägg, Franskt slakteri, är ganska välbesökt. Även det något mer makabra sökordet slakthuskakel driver folk till […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: