Extra allt

22 Aug

De som känner mig och mina matvanor lite närmre, vet att jag gillar extra allt. Extra allt i bemärkelsen att det alltid går att garnera en maträtt/smörgås/drink/vad-som-helst med lite mer göttigt. Ost är bra. Bacon är bra. Jalapeños är toppen. Någon sorts sås eller salsa. Kanske allt på en gång. Och så vidare och så vidare. Jag har alltid tyckt att jag är ganska bra på extra allt.

Men jag har hittat min överman och husgud. Just nu läser alla Fredrik Backmans blogg på cafe.se. Jag är såklart en av alla. Fredrik är väldigt underhållande läsning när arbetsdagen känns lite lång och de senaste veckornas läsning har jag fått mig att inse att jag har mycket kvar att lära. Fredrik har tagit extra allt till en ny nivå i och med sina inlägg om för-ätande. Jag kan bara bocka och tacka för lektionen!

Jag har som sagt alltid tyckt att jag är en skicklig extra allt-are. I synnerhet i underkategorien ”Lite sugen på nåt”. Du vet hur det är. Från ingenstans kommer det där förbannade suget. Sugen på nåt fett. Sugen på nåt sött. Sugen på nåt salt. Eller allt på en gång. Men det har aldrig varit något problem. Jag fixar fina fisken. Ur skåp, kyl, frys och skafferi kan jag trolla fram nästan vad som helst som är tillräckligt göttigt för att kväva det aktuella suget. Snabbt och med få ingredienser. Dessutom när som helst på dygnet. Jag har mer och mer kommit att betrakta det som en talang.

Jag tror att jag ska följa i mästarens fotspår och dela min (något tvivelaktiga?) gåva med er andra. Vare sig ni vill eller inte. Jag kan bara garantera en sak: Det kommer inte bli nyttigt, men det blir gott.

Så framöver publicerar jag mina sugen-på-nåt-recept här på bloggen under kategorien Extra allt/Sugen på nåt.

Det är inte en kebabpizza. Det är en inte kebabtallrik. Det är både och. Pizza extra allt style! Även om jag inte gjort den själv så sammanfattar den konceptet på ett finfint sätt. Det går alltid att lägga på lite mer och få ett lite bättre resultat.

Ett svar to “Extra allt”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Extra allt på en ny nivå « - 12 oktober, 2011

    […] jag måste nog stryka mina futila försök att producera inlägg på temat ”extra allt”. Det går inte längre. Inget annat kan någonsin vara extra allt mer. Inte […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: