Säsongsanpassad middag

9 Aug

20110809-073834.jpg

20110809-073038.jpg

Dagens födelsedagsmiddag blir en hemlagad historia. Jag älskar pasta och tycker faktiskt att det ofta blir precis lika bra hemma så på italiensk restaurang. Bara man har fina råvaror.

Idag blir det titansnäckor med bondbönor, jamon serrano och parmesanost. Och kanske en liten skvätt grädde på det. Och vitlök förstås. Och en fin olivolja. En god levain serveras vid sidan av för att putta på lite. Lite rosé till det.

Efterrätt måste man ha då och då. Och i dag är en sådan dag. Det blir en klassisk gino med platta persikor, nektarin, hallon, valnötter och fikon. Det blir förvisso bara ett fikon, men det är inte vilket fikon som helst utan ett hemodlat!! Mina ena planta har dagen till ära bestämt sig för att släppa en frukt ifrån sig.

Ja må jag leva! Och skål på mig.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: