Världens fulaste muffins

20 Jun

Banan- och kardemummacheesecake med kolatäcke. Ja, det är rätt uppfattat. Ska det vara, så ska det. Extra allt tack!

Den något överfulla fruktkorgen på arbetsplatsen har återigen öppnat upp för diverse söta, kulinariska experiment. Förra gången blev det världens fulaste muffins. De var smaksatta med ingefära, lime och bitar av överblivna, skrumpna äpplen och päron. De smakade himmelskt. Helt otroligt goda, om jag får säga det själv. Men de såg verkligen för jävliga ut. Platta, bleka och med en svag likhet med en spya.

Den här gången är det bruna bananer som behöver ett nytt hem. Alltså blir det ett nytt experiment med extra allt som enda princip. Recept? Det är för veklingar. Men basidén är dock:

Botten:
Smält smör, en rejäl klutt
Digestivekex, ett gäng

Fyllning:
1 ask philadelphiaost
Några fula bananer
Äggulor, typ 2-3
Vispgrädde, en slurk
Kardemumma

Topping:
1 burk kondenserad mjölk, kokad i 3 h till Dulce de leche

Rör samman smöret med de krossade kexen. Tryck ut i springform. Mosa bananen och rör ihop med resten av smetgrejerna, grädden ska vara vispad. Frys eländet.

Före servering: Ta fram en halvtimme i förväg, öppna då burken med kolasåsen och häll över. Ät.

Men lakritssåsen då? Var är den? undrar du. Inte denna gången.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: